aaa21

We proberen de impact van onze producten te verlagen door op zoek te gaan naar alternatieve en duurzamere grondstoffen.

Wil je in vogelvlucht zien hoe en waar de sterke biologisch katoenen romper van HEMA wordt gemaakt? Kijk dan hier de film!

 

 

Wil jij in een katoenveld te staan? Ervaren hoe het is om in een textielfabriek te werken? Wil je zien welke reis de romper aflegt in ons distributiecentrum? Kijk dan hier de hele reis van onze biologisch katoenen romper op een 360 graden manier. Door het gebruik van je mobiele telefoon en een VR bril krijg je de beste ervaring. Als dit niet lukt, zet de video groot aan en klik met je muis door het scherm!

0%
duurzaam katoen
0%
van onze hout, papier en bamboeproducten zijn FSC© gecertificeerd
0%
van onze verse vleeswaren voldoet sinds 2019 aan Beter Leven 1 ster

grondstoffen en materialen

De grondstoffen en materialen die we gebruiken voor onze producten hebben impact op de wereld om ons heen. Daarom is het van belang dat we weloverwogen keuzes maken. Om dit te waarborgen, stelden we een duurzaamheidsbeleid op voor de meest gebruikte grondstoffen en materialen die we in onze producten gebruiken. Door ons te focussen op grondstoffen waar we veel gebruik van maken, kunnen we een grotere impact maken. De belangrijkste grondstoffen waar we doelstellingen op hebben zijn plastic, katoen, hout, papier, koffie, thee, cacao, vis en palmolie. Daarnaast hebben we de ambitie om ook andere grondstoffen duurzamer in te kopen.

Zie je een groen blaadje op de verpakking van een HEMA artikel? Dan weet je dat we voor dit product duurzamere grondstoffen hebben ingekocht die het milieu zo min mogelijk belasten en zijn geproduceerd volgens standaarden voor arbeidsomstandigheden en dierenwelzijn. Je vindt het groene blaadje op de verpakkingen van textiel – en hardwaren producten. Ook onze food producten worden met de grootste zorg geproduceerd, dat zie je terug aan de bekende keurmerken.

Al het katoen bij HEMA is vanaf nu 100% duurzaam ingekocht. Het katoen dat gebruikt wordt in, zowel in kleding als in woontextiel, is vanaf vandaag ingekocht volgens één van de drie duurzaamheidsstandaarden; Better Cotton Initiative (BCI) en biologisch gecertificeerd katoen via Organic Content Standard (OCS) en de Global Organic Textile Standard (GOTS). HEMA loopt hiermee voorop op de markt én haar gestelde doelstelling voor 2020.

Duurzaam Katoen

Vorig jaar kochten we 4,4 miljoen kilo Better Cotton in waarmee BCI bijna 5.500 boeren kon trainen in duurzamere landbouwmethoden. BCI meet de verbeteringen van boeren die aangesloten zijn bij dit initiatief ten opzichte van vergelijkbare boeren die niet aangesloten zijn. Door de training verbruikten boeren, in het seizoen van 2015-2016, in China 26% minder water voor irrigatie en in India 20% minder pesticiden dan vergelijkbare boeren. Op katoenproducten die we als Better Cotton inkopen staat het Duurzaam katoen of Responsible Cotton logo. Kijk voor meer informatie op www.bettercotton.org.

Biologisch Katoen

Het biologische katoen dat we in ons assortiment gebruiken is door een van de twee wereldwijde standaarden gecertificeerd. Dit zijn de Organic Content Standard (OCS) of Global Organic Textile Standard (GOTS). Deze producten zijn te herkennen aan het Biologisch katoen of Organic Cotton logo. Bij biologische landbouw is het gebruik van chemische middelen uitgesloten. Dit is beter voor katoenboeren en het milieu. Biologisch katoen is bijvoorbeeld terug te vinden in onze basic T-shirts en sokken.

Menu